marți, 26 iulie 2011

Filtru ulei ieftin sau nu chiar?

Sunt foarte multi soferi care nu considera atat de important un filtru de ulei. Totusi el intra in categoria de piese auto vitale pentru motor

Lasand la o parte cazurile cand efectiv se ajunge la daune majore ale grupului propulsor, ne-am propus sa va dam si  cateva motive economice pentru care un filtru de ulei ieftin si mai putin calitativ trebuie considerat scump. Astfel, un ulei de motor ce nu e curatat corect  de un filtru de ulei calitativ, va avea o viata mai scurta si implicit costurile cu intretinerea autoturismului vor creste.

filtru de ulei


Un filtru de ulei bun garanteaza o viata mai lunga a motorului.

Nu este necesar doar sa folosim un ulei de motor bun pentru lubrifierea propulsorului autovehiculului nostru. Oricat ar fi acesta de bun, el nu poate impiedica fenomenele fizice obisnuite: coroziune, uzura, formare de mizerie etc. De aceea un ulei de motor bun va trebui folosit impreuna cu un filtru de ulei la fel de bun. Astfel viata motorului va fi prelungita, iar bugetul alocat mentenantei automobilului nostru nu va creste.

Un filtru de ulei bun scade, in mod, indirect consumul de combustibil.

Pornind de la situatia expusa mai sus, constatam ca un ulei de motor murdar dauneaza motorului. Propulsorul, nefiind lubrifiat in mod corect, automat va consuma mai mult combustibil. Astfel, un filtru de ulei calitativ ajuta la mentinerea lubrifiantului curat si, implicit, la reducerea combustibilului.

filtru de ulei


Un filtru de ulei de calitate protejaza mediul inconjurator.

Cele doua situatii prezentate imediat mai sus dauneaza, in ultima instanta factorului de mediu. Un ulei de motor filtrat incorect de un filtru de ulei slab calitativ determina propulsorul sa-si mareasca consumul si , implicit, sa polueze mai mult.

Un comentariu: